Google Fred Update

Google Fred Update straft ‘foute’ websites hard af! Na de belangrijke Google updates zoals Penguin, Panda  en Hummingbird, heeft Google op 8 maart 2017 toch weer een belangrijke wijziging doorgevoerd in het zoekmachine algoritme: de Google Fred Update. Sommige websites zijn 50% tot 90% gedaald van het aantal organische bezoekers. Zij zijn dus flink gedaald! Welke websites zijn […]

Google Fred Update straft ‘foute’ websites hard af!

Na de belangrijke Google updates zoals Penguin, Panda  en Hummingbird, heeft Google op 8 maart 2017 toch weer een belangrijke wijziging doorgevoerd in het zoekmachine algoritme: de Google Fred Update. Sommige websites zijn 50% tot 90% gedaald van het aantal organische bezoekers. Zij zijn dus flink gedaald!

Welke websites zijn getroffen door de Fred Update?

Direct na de update heeft Barry Schwartz tientallen websites onderzocht en het patroon van ‘gestrafte’ websites herkend. Websites die binnen een dag bijna 90% van hun bezoekers hebben verloren, zijn vooral websites met een lage kwaliteit inhoud. Veel van deze websites zijn gericht op het verdienen van geld met advertenties.

Private blog netwerken

Google blijft nu veel beter in staat te zijn om Private Blog Netwerken te identificeren. Deze blogs zijn erop ingericht om veel lage kwaliteit back links te genereren naar de doelwebsite om zo hoger te ranken in Google. De combinatie lage kwaliteit content en veel slechte inkomende links, kan dus zomaar zorgen voor een gigantische daling!

Inhoudsopgave

Online Assistants
Onder het hoofdaccount van Online Assistants vind je oudere artikelen geschreven door ex-collega's.
Socials:
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
[copyright]