SEO Nijmegen

Met SEO verhoog jij het verkeer naar jouw site. Potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw producten en/of diensten.

Google

marketing

web traffic

decorative

Benieuwd naar de kosten?

Vraag direct een offerte aan!

Drie stappen naar online succes

Passief leads genereren via organische zoekresultaten is een geweldige manier om jouw business te laten groeien. Je kunt lekker aan het werk terwijl de nieuwe klanten binnendstromen!

Betere Posities

Dankzij onze SEO campagnes bemachtigd jouw website topposities op strategisch rendabele keywords.
 

Meer Conversies

De topposities zorgen voor hogere bezoekersaantallen op jouw website. De kans op een contact- of offerteaanvraag stijgt.

Hogere Omzet

De lead heeft contact gezocht voor meer informatie of een offerte. Verleg de sales focus van koude acquisitie naar adviesgesprek!
decorative
decorative

Waarom SEO voor Nijmegen?

Hoe je het ook went of keert, het toepassen van zoekmachine optimalisatie voor het behalen van betere zoekresultaten is tegenwoordig een must-do. Zo ook voor SEO in Nijmegen. Hou jij je niet bezig met SEO? Dan is de kans groot dat je niet zichtbaar bent. Bij algemene ‘keywords’ kan het concurrentieniveau echter gigantisch hoog zijn. Vandaar de introductie van ‘local SEO’.

Lokale SEO voor Nijmegen

Lokale SEO is gericht op het verbeteren van de vindbaarheid in de lokale zoekresultaten in Google, zo ook voor inspanningen rondom SEO in Nijmegen. Bij local SEO wordt de focus gelegd op het optimaliseren van de vindbaarheid voor normale posities. Jij zal ongetwijfeld op deze pagina gekomen zijn nadat jij “SEO Nijmegen” hebt gezocht. Dat is simpelweg omdat lokale SEO een aanzienlijk lager concurrentieniveau heeft dan “SEO” of “posities verbeteren in Google” of een andere algemene zoekopdracht.

Hoe werkt het?

De zoekresultatenpagina van Google wordt voor iedereen steeds meer gelokaliseerd en gepersonaliseerd. Zoekresultaten worden bijvoorbeeld aangepast op jouw zoekgeschiedenis en locatie om de dichtstbijzijnde schilder of het meest relevante artikel te vinden.

Dat laatste slaat vooral op jouw interesses. Wanneer jij bijvoorbeeld veel opzoekt over Formule 1, krijg je vanzelf meer te zien in het Google Nieuws-gedeelte over Formule 1 en als je op een bepaalde locatie een bedrijf opzoekt dan krijg je resultaten te zien die in jouw buurt zijn – denk bijvoorbeeld aan een tankstation.

Wanneer je als organisatie gebruik maakt van local SEO – dus ook voor SEO in Nijmegen – zorg je ervoor dat mensen in de regio of zelfs bij jou uit de buurt ook daadwerkelijk bij jouw site uitkomen.

decorative
decorative

Glenn Jansen

Glenn Jansen

Projectmanager

Glenn heeft kennis in elke tak van sport. Daarom is hij jouw vaste aanspreekpunt. Vragen? Bel hem!
Glenn heeft kennis in elke tak van sport. Daarom is hij jouw vaste aanspreekpunt. Vragen? Bel hem!

Play it fair

In feite zou je deze strategie ook toe kunnen passen op gebieden die niet voor jou relevant zijn, maar dat wordt in het algemeen beschouwd als bad practice. Met deze strategie creëer je namelijk concurrentie waar deze eerst niet was – door zelf onnodig uit te breiden – en creëer je dus een ‘tweefrontenstrijd’.
https://onlineassistants.nl/wp-content/uploads/2023/02/mpn7xjkq_ns.jpg
decorative

Waarom Online Assistants?

Ontdek waarom wij de perfecte partner zijn voor het realiseren van jouw online doelstellingen.
decorative

Google partner

Door onze jarenlange ervaring met zoekmachines hebben wij een goede relatie met Google.
decorative

Full service

Wij verzorgen alle online zaken van webdesign en hosting tot zoekmachine marketing en social media.
decorative
decorative

Vaste contactpersoon

Voor alle diensten één vast aanspreekpunt. Jouw projectmanager is altijd volledig op de hoogte van jouw campagne.
decorative

Strategisch advies

Door vooraf een strategie uit te werken voor je online marketing campagnes bespaar je vaak veel tijd en kosten. Hier helpen we je graag bij.

Liever landelijk? Geen probleem!

LOKALE SEO IS LANDELIJK TOEPASBAAR

Hoewel we het veel hebben gehad over SEO in Nijmegen en het verbeteren van posities in jouw regio, kun je als bedrijf overal lokale SEO uitvoeren. Hoewel jij wellicht in Nijmegen gevestigd bent als stoffeerder, kan het zijn dat jouw doelgroep wellicht de gehele regio Arnhem-Nijmegen is. Daar vallen dan ook plaatsen onder zoals maar niet beperkt tot: Elst, Velp, Heteren, Oosterbeek en Wijchen. Als jij een landelijke makelaardij beheert, is het niet vreemd dat jij zowel qua SEO in Zeeland als voor SEO in Utrecht zichtbaar wilt zijn.

Als jouw SEO in Nijmegen en omgeving inmiddels dusdanig in orde is dat het tijd wordt om landelijk uit te breiden, zijn er twee opties mogelijk: uitbreiden van de SEO-campagne óf een Google Ads-campagne!

SEO Uitbreiden

Omdat je al veel optimalisaties hebt uitgevoerd en eventueel een bestaand backlinkprofiel hebt opgebouwd, is er een stevige SEO-basis gelegd voor jouw website. Dat maakt de drempel van de landelijke competitie een stuk lager. Je kunt, door jouw tijd- en/of geldbudget te verhogen jouw inspanningen verbreden van enkel SEO in Nijmegen en omstreken naar landelijke SEO.

Google Ads

Landelijke keywords hebben ook landelijke concurrentie. Het optimaliseren van de websitekant zal voor landelijke als voor lokale keywords geen aanzienlijk verschil in werkhoeveelheid moeten opleveren. Wat wél een verhoogde concurrentie ervaart is het opbouwen van een kwalitatief profiel van backlinks. Als jij een kleine camping beheert en landelijk zichtbaar wilt zijn, neem je het bijvoorbeeld op tegen giganten als Roompot en Droomparken. Een slimmer zet zou dan Google Ads kunnen zijn.

Meer conversie met lokale SEO

Alles samengevat is het dus eenvoudig om te concluderen dat lokale zoekmachine optimalisatie de leidende factuur zal worden – als dat nog niet het geval is. Echter is het voor jouw bedrijf niet allen omwille van het eerder genoemde een goede reden om voor SEO in Nijmegen te investeren in lokale optimalisatie. Wellicht de voornaamste reden om je te focussen op lokalisering is de verhoogde conversie.

Als personal trainer in Nijmegen zal het voor jou namelijk niet rendabel zijn om zichtbaar te zijn op het zoekwoord ‘personal training’. Mensen uit Groningen gaan immer niet wekelijks bij jou sporten. Voor de personen die zoeken naar ‘personal training in Nijmegen’, ben jij dan natuurlijk het neusje van de zalm! Het is vanzelfsprekend dat jouw conversie verhoogt als jij zichtbaar bent op de zoekwoorden waar jouw doelgroep naar zoekt.

Een extra bijkomstigheid is het verhoogde aantal ‘warme leads’. De bezoekers die jouw website vinden naar aanleiding van jouw inspanningen voor SEO in Nijmegen, zijn daadwerkelijk op zoek naar een dienst (die jij aanbiedt). Je hoeft de potentiële klant niet meer te overtuigen dat zij jouw dienst nodig hebben, enkel dat jij ‘the (wo)man for the job’ bent!

Overtuigd? Neem contact op!

Ben jij naar aanleiding van bovenstaande informatie geïnteresseerd geraakt in het uitbesteden van SEO? Neem dan contact op met onze verkoopadviseur; Jonas Aalders! Hij staat je graag te woord om jou te adviseren over de beste online marketingstrategie en beantwoord met plezier jouw vragen.

Contact opnemen

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent online marketing en webdesign. In onze websiteblog behandelen we actuele kwesties die impact hebben op ons werk.
Naast regelmatige blogartikelen plaatsen wij ook regelmatig tips op onze social media over wat je zelf kunt doen om jouw website of online marketing campagne beter te maken. Volg ons snel!
Socials:
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
[copyright]